We're moving out

Publicerad 2013-10-19 01:47:53 i Allmänt,

Hej kompisar! Ursäkta för kass uppdatering här på sistånde. Hela denna veckan har förutom skola och volleyboll ängnats åt att packa för i helgen är det ÄNTLIGEN dags att flytta. Sedan jag flyttade in här för dryga 2 månader sen så har de sagt att vi ska flytta om ca 2 veckor. Saken är ju bara den att de sagt 2 veckor i ca 8 veckor men, nu är det alltså äntligen dags. Vi beräknas vara helt inflyttade i det nya huset på måndag och eftersom vi inte börjat flytta grejer än så är det ganska självklart vad helgen kommer bestå av. Ska bli skönt att flytta ut ur detta huset för det är superstökigt, ganska ofrächt, helt för litet för 7 personer och dessutom, vi har möss innomhus. Och då menar jag inte att vi sett en mus. Vi ser möss varje dag och idag såg vi flera stycken i en av kökslådorna. Uhhh.. från och med nu så kommer jag diska alla bestick i lådorna innan jag använder dem för det var faktiskt riktigt äckligt. Saken är den att mössen kom in i huset med flyttlådorna så jag är lite orolig för att vi tar med dem till nästa hus också.. 
Igår hade vi hemmamatch i volleybollen och det var dessutom en cancer-gala. Vi har sålt t-shirts och andra grejer för att samla in pengar och igår skänktes de till olika personer med cancer här i Gregory. En bra sak tycker jag. 
Själva mathen var pinsam värre. Hela Gregory var där och det var helt knökat med folk. Jag spelade i ca 1 minut och på den minuten lyckades jag först missa en enkel boll rakt på min plats och sedan slå nästa boll rakt i anskitet på mig själv. 
Sedan så har jag gjort två till pinsamma saker i skolan denna veckan. 
1) Jag fick hjärnsläpp och glömde av min lärares namn, så jag kollade på väggen där namnet stod och råkade kalla henne hennes förnamn. Blicken jag fick var inte väldigt upskattande kan jag säga. 
2) Jag svor i skolan under historialektionen. Tappade alla mina böcker i golvet och glömde att detta inte är Sverige där man kan säga vad som helst. De elever som hörde skrattade när jag stammande försökte komma med en bra ursäkt inför läraren. Svära i skolan är deiinitivt inte ok här, medan i Sverige så svär vissa av mina lärare. 
Har inte tagit några bra bilder i veckan men här är några kassa mobilbilder. 
Jag gick på en promenad och hitttade kyrkogården. 
Jag försökte lära en ganska så korkad hund konster. Måste säga att min lille gris hemma är mycket smartare. 
Vi bakade 
American style. Monstercookies. De var seriöst större än mitt ansikte. Vi kan kalla antalet kakor jag ätit under veckan x. Kan ju bara säga att x = FÖR MÅNGA. 
 

sick

Publicerad 2013-10-10 01:42:24 i Allmänt,

Hejsan. Den senaste veckan har i princip alla i mina klasser varit hemma någon dag eller åtminstonde hostat och snörvlat i skolan av någon liten bakterie som sprids som vinden här. Misstänkte igårkväll på volleybollmatchen när jag mest satt och sov att jag inte skulle vara allt för pigg idag och mycket riktigt så vaknade jag upp med halsont och superont i huvudet, så, jag stannade hemma. När Josi kom hem från skolan hade hon med sig en massa roliga böcker till mig för tydligen så ska vi ha prov i både historia och engelska på fredag. (det fick vi alltså reda på idag) Så, nu sitter jag och försöker få in fakta om "The spanish-american war" i huvudet vilket ni kan förstå går sådär eftersom jag uppenbarligen avbrytit studerandet för att skriva här. Jag är i alla fall inställd på att gå till skolan imorgon men jag tänker fortsätta se mycket sjuk ut ikväll då det är en bra ursäkt för att slippa 
Youth Group (ursäkta kära familj men jag gillar verkligen inte den). Nu ska jag avbryta detta något meningslösa inlägg för att återgå till min historiabok och kanske även försöka traggla några mycket konstiga Vocabulary ord i engelskan.
Gammal bild. Jag & Josi
Så här kan man äta middag när det är för stökigt på matbordet
Having fun
Söta Charlie

The neighborhood

Publicerad 2013-10-07 01:03:58 i Allmänt,

Jag tror inte jag har visat så mycket hur Gregory ser ut så idag knöt jag på mig gympaskorna, tog väskan med kameran över axeln och begav mig ut på fotorunda som värsta turisten. Här är resultatet.
 
Jag började att bege mig till skolan och det första man ser är naturligtvis de gula skolbussarna
Här är vid entrén till "the elementary school", alltså för de små barnen
Här är entrén till Middle school och High School, hela skolan hänger dock ihop
Här går jag in varje dag
Detta är ca en tredjedel av alla parkeringsplatser. Finns på baksidan också. Det är nog största skillnaden från en svensk skola men det behövs eftersom alla åker bil. (förutom småbarnen som åker bussen)
När jag vandrade vidare passerade jag en hästgård 
Och när man kommer fram till "the auditorium" så möts man av ytterligare några bussar
Här är "the auditorium" där jag tränar volleyboll. Det är alltså en stort gym där alla inomhussporter tränas och det är även här olika evangemang i staden hålls. 
Utanför står vår maskot
Efter att ha irrat runt ett bra tag hittade jag tillslut kyrkan vi går till. Den ligger inte alls långt borta från "the auditorium" men eftersom jag bara åkt bil dit förut så var jag tvungen att gå nästan hela vägen hem för att sedan kunna gå vägen vi brukar åka dit. Himla omväg men mitt lokalsinne visade sig vara ganska värdelöst så det var ända lösningen.
Så här ser entrén ut
Sedan så begav jag mig till fotbollsplanen som även är vår friidrottsanläggning
Så här ser det ut där
Sedan så var jag trött i benen och gick hem. Så här ser det ut där vi bor nu. (flytten blir om 3 veckor)
Och här kommer den obligatoriska väderuppdateringen: Sol, ca 10 grader celsius, lätt vind och ganska så skönt. 

Football friday

Publicerad 2013-10-06 00:26:22 i Allmänt,

Hejsan. Igår var det fredag vilket som vanligt innebar fotboll. Och, oj vad kallt det var. Det regnade hela dagen och var nära frystemperatur igår kväll. Vi vann som vanligt (kan faktiskt säga det då vi vunnit alla utom 1 match) så så sätt var det kul men jag satt ärligt talat mest och kollade på klockan och räknade ner tiden tills jag kunde åka hem och krypa ner i sängen med några lager myskläder och täcke. Idag har det varit lite skypande och sedan lekte vi frisörsalong och gjorde konstiga flätor på varanndra. Till luch åt vi pizza (rester från middagen igår), och JA, jag är trött på all denna snabbmat men det finns inte alltid så mycket annat att välja på. Nu står min värdmamma och lagar middag så det blir förhoppningsvis något lite nyttigare. Idag är det liksom igår skitväder vilket innebär att dagen till stor del spenderats inomhus. Är någon konstig blandning av snö och regn och dessutom superblåsigt. (ursäkta för mycket prat om vädret men vi svenskar gillar ju det ämnet). Imorgon är det (tyvärr) dags för kyrkan. Lite väl religiöst för min del men det går an. 
Nu ska jag försöka städa lite i röran på golvet här. Är en lika stor utmaning varje morgon när jag ska hitta mina grejer och om jag vill ha något särsklit klädesplagg brukar det innebära att riva upp hela väskan. Det var vad som hände igår så ni kan ju förstå att det inte är alltför ordningssamt nu. 
Hoppas allt är bra i Sverige:) 
Gregory Gorillas
Så här glada var jag och Alyssa i ösregnet och kylan
Sverigetjejerna
Började inte alltför fint
Slutade lite bättre

I'm alive

Publicerad 2013-10-02 22:36:24 i Allmänt,

Hejsan och sorry för dålig uppdatering här på sistånde. Nu kommer i alla fall en liten uppdatering på vad jag haft för mig på sistånde. Veckorna passerar här med de vanliga sysslorna. Träning och sedan läxor. Något som är en skillnad från Sverige är att här har man alltid läxor i alla ämnen varje dag. Läxorna behöver inte nödvändigtvis vara så svåra men de är ofta tidskrävande vilket gör att det blir mycket sena kvällar med dem. Man har även prov mycket oftare här en i Sverige. Vi har i snitt prov i alla ämnen varannan eller möjligtvis var tredje vecka. Idag hade jag matteprov och vet ni vad?! Hela provet var multiple choice. Det var fortfarande svåra frågor men eftersom man inte måste visa hur man gör här (krävs bara svar) så kan man ju trots allt gissa sig till en del rätt ifall man inte skulle veta svaret. I förra veckans volleybollmatch så spelade jag faktiskt nästan hela 10 min och vi vann faktiskt ändå. Något som är superkomplicerat i volleybollen här är rotationen, man har olika platser att befinna sig på på planen om vi servar, de servar, beroende på vem som har bollen osv. Jag är oftast helt förvirrad över vart jag ska göra men mina snälla lagkamrater brukar ropa och peka för mig vart jag ska. Så, ifall jag inte uppskattar min speltid så är det i alla fall definitivt roligt för de andra att kolla på. I helgen var vi i "the black hills" vilket är några berg som ligger vid staden Rapid City ca 4 h härifrån. Vi var där på ett EF-camp där vi mötte upp andra utbytesstudenter hät i South Dakota. Vi vsr på en campanläggning mitt ute i skogen vid en sjö och det var verkligem supervacker natur. Campet var mest för skoj skull och för att vi skulle lära känna varanndra så det var en rolig helg. Dock så var det en sak jag var besviken på och det var att min grupp (studenterna från min stad) åkte och schoppade på söndagen efter campet istället för att göra som de andra grupperna och åka och promenera i bergen och gå till det kända "Mount Rushmore" (berget med presidentansikterna). Men, min värdmamma har i alla fall lovat att vi ska få komma dit någon gång i vår så jag får väl nöja mig med det. Sedan måste jag bara kommentera det här med vädret här för det är så sjukt konstigt. Vissa dagar är det verkligen superkallt (ca 10 celsius) och idag har det varit närmare 30 grader celsius. Man har verkligen ingen aning om vad man ska förvänta sig dag till dag. Det är dessutom prat här om att det kanske ska snöa på söndag. Får väl se hur det blir med det men om jag fått bestämma så skulle jag nog skjuta på snön några veckor till. Annars så är det mycket prat här nu i USA om "the government shutdown" vilken (som ni förmodligen vet) beror på att congressen inte kunnat besluta om en budget. Min historialärare skämtade om att all säkerhetspersonal på flygplatserna är borta nu så nu kommer Canada att anfalla. (Canada är en ärkefiende här). 
Här är några bilder från helgen.
Samtliga utbytesstudenter på lägret.
The Gregory five. Jag, Josi, Arian, Ole, Emma
Så här såg det ut utanför vid campen
Vår lilla grup igen + Kris (min värdmamma)
När vi kom hem på söndagkväll så hade min bror hittat denna lilla krabaten i en sjö här i närheten. 
 
 

Om

Min profilbild

Hej, som ni kanske förstått så är jag utbytesstudent i USA och jag kommer vara här i ett år. Den här bloggen kommer funka lite som en dagbok för mig och även för att mina vänner, familj och andra som är nyfikna på livet som utbytesstudent ska kunna läsa vad jag upplever på andra sidan jorden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela