Basketball

Publicerad 2013-11-26 03:15:46 i Allmänt,

Hejsan. Idag var jag på första basketträningen. Den var inte alls som jag trodde. Jag hade förväntat mig en himla massa löpning men istället så stod vi nästan konstant och sköt bollar i korgen (eller som jag, utanför korgen) i nästan tre timmar. Kan inte förstå att jag säger detta men jag hade uppskattat mer löpning/kondition och styrketräning. Jag tycker egentligen inte så mycket om basket och anledningen till att jag gör det är främst för att idrotta på något sätt. Men, jag kanske inte ska säga för mycket efter en träning. De kanske bara gav oss en snäll start så jag får väl se vad jag tycker efter ett par gånger. 
Jag har en jättestor biologi-läxa till imorgon som jag skulle gjort idag. Det sket sig dock då jag glömde boken i skolan och inte kom på det förrän efter skolan stängt. Jag har study-hall imorgon så jag får väl försöka hinna göra den då. Annars blir det nämligen kvarsittning en timma efter skolan på onsdag..
Igår var jag och Josi ute och tog vinterbilder. 
 

The Hunger Games- Catching Fire

Publicerad 2013-11-23 18:14:19 i Allmänt,

Igår var vi på the hunger games och den var grym!!! Är superfrustrerad att behöva vänta ett år tills nästa, även om jag läst böckerna så jag vet vad som kommer hända. Den slutar ju tyvärr inte alls som jag vill så jag kommer förmodligen mest vara sur och frustererad på den tredje filmen men de är ju ändå gryma;)
Idag tänkte jag försöka gå ut och springa en sväng vilket säkert kommer bli intressant då det var ett tag sen. Nästa vecka börjar basketen (ja, jag ska testa även om jag knappt kan pricka en soptunna en meter iväg) och det går rykten om att det är en himla massa löpning så det kanske är bäst att vara förbredd. (jodå, att börja träna två dagar innan gör säkert nytta!) För övrigt så är nästa vecka bara tre dagar på grund av Thanksgiving. Vi ska spendera hela helgen från torsdag till lördag/söndag hos mormor och morfar tillsammmans med en himla massa folk i Nebraska. Det blir säkert roligt, när vi frågat vad man gör på thanksgiving så har svaret varit att äta så, inga tajta jeans på helt enkelt! 
 
Mobilbild med blixt i en mörk biosalong är uppenbarligen inte den bästa kombinationen.

Rachel's challenge

Publicerad 2013-11-21 03:25:57 i Allmänt,

Hej. Idag i skolan var det så kallad Rachel's challenge. Rachel var den första att bli skjuten i USA's värsta skolmassaker 1999 på ett High School i Colorado. Hennes pappa startade programmet Rachel's challenge för att förbättra skolorna och skapa en bättre gemenskap och visa hur man ska vara mot varandra. Vi hade en gästtalare som pratade varvat med visade filmklipp, dagboksanteckningar med mer från Rachel's liv. Det handlar mycket om att förmedla det Rachel stod för och skrev då hon var väldigt omtyckt och hade väldigt värdefulla idéer. Han som pratade var kanske den bästa talaren jag någonsin lyssnat på. Även om vi satt där i tre timmar så lyckades han hålla vad jag tror var allas uppmärksamhet hela tiden och många blev väldigt berörda av presentationen. Efer presentationen så la han ner mikrofonen på marken och uppmuntarde elever att gå fram och berätta för alla vad de blivit berörda av och hur det skulle förbättra sitt både sitt eget sätt att vara och skolmiljön. Båda våra grannskolor från grannsamhällerna var där också så det var knökat med folk. Till skillnad från i en svensk skola då jag tror att de flesta hade varit tysta och väntat på att någon annan skulle gå fram så gick folk fram hela tiden och berättade vilket jag tycker var väldigt fint:) Många till och med grät när de pratade så budskaper gick definitivt fram. Googla Rachel's challenge om ni är nyfikna, väldigt värdefullt tycker iallafall jag!
 
Imorgon ska jag hålla mitt nästan tio minuter långa tal om kloning. Jag är så himla nervös så jag hoppade ur tävlingen vilket innebär att jag bara behöver göra det en gång . Det är dessutom inte lika viktigt hur bra det är nu vilket gör att jag i alla fall känner mig lite lungnare. Ska bli väldigt skönt att få det gjort då jag tänkt på det hela veckan. Nu blir det lite historiaplugg för mig innan sovdags, godnatt:) 
 
 

Pillow-war

Publicerad 2013-11-19 04:36:30 i Allmänt,

Har precis avslutat första Campell-kriget med kuddar som vapen. Tror jag har någon lättare form utan hjärnskakning. Mår aningen illa. Matt tog kriget på fullaste allvar och slog lite FÖR hårt. Ajjj. 
Godnatt (eller kanske god morgon för er)! 

Shopping again

Publicerad 2013-11-18 03:56:07 i Allmänt,

Igår var vi i Sioux Falls igen. Vi var naturligtvis i "the mall", (kommer inte på något bra ord på svenska för det.) Sedan så var vi på walmart och den roligaste affären igår vilken var "World Market" som hade mat från många delar av världen. Idag har jag i vanlig ordning gått omkring i mjukiskläder hela dagen och hållt mig inne med undantag för en springrunda. Har försökt, utan större framgång, att plugga till ett biologiprov imorgon. Vi ska kunna alla ben i hela kroppen vilket är 206 stycken. Vissa av dem spelar det ingen roll hur många gånger jag tragglar, tio sekunder efter jag läst dem så har jag glömt av namnet igen. Pust. Imorgon är en b-dag vilket innebär både biologi och matte, jag föredrar definitivt a-dagar. 
Missouri river
Josi och jag lekte i en julaffär
Vi köpte varsin av dessa. Har absolut ingen aning varför. Vad tusan ska jag med en fjäderskarf till?!
Unicorn
Hittade svenska kex på world market
och leksandknäckebröd
och wasa
Köpte voss från Norge och drack för första gången sedan jag kom hit vatten som inte smakar simbassäng. Tycker dock det känns lite småskummt att man seriöst fraktar vatten tvärs över jorden. 
Josi hittade kärleken på walmart.
 
 
 

Glitter

Publicerad 2013-11-15 01:11:56 i Allmänt,

Uhhh, vilken skitdag. Jag är med i en organisation i skolan som heter FCCLA och en av sakerna man ska göra är att vara med i en "speech-contest". Till talet så måste man ha posters, alltså riktiga posters och inte power-point som i alla normala presentationer. Dessa dumma posters tar en evighet att göra om de ska se bra ut och jag har spenderat hur många timmar som helst på dem och stannat i skolan halva förra veckan och hela dena veckan till 5 varje dag och jobbat med dem. Idag, när alla mina 5 posters låg på golvet så lyckades jag tappa en burk med glitter över dem. Eftersom jag precis hade limat så var det lite lim här och var där glittret naturligtvis fastnade. Det såg konstigt ut med lite glitter här och var så jag tog det briljanta beslutet att glittra hela dem and it looked like sh*t. Mitt ämne är dessutom kloning vilket kanske inte är världens mest glittriga ämne så det var bara till att göra om 3 av dem. Stannade i skolan till halv 6 idag och är fortfarande inte klar. (jag var allltså klar med alla innan). Jag skulle ha gått hem till Emma och gjort pilates ikväll men jag var inte på humör för det så jag och Josi gick till bensinmacken och köpte onyttighter istället. Nu ska jag gå ner och äta macaroni & cheese, en riktig hälsodag minsann. 
Hoppas ni har en bättre dag än mig. // en på dåligt humör clara.

The trackphone

Publicerad 2013-11-14 02:21:50 i Allmänt,

Har jag visat min telefon? Det var sånt himla strul med att få min iphone från Sverige att fungera här så istället för att köpa en ny smartphone som bara skulle funkat detta året i USA så köpte jag en så kallad "trackphone" istället. Basically så är det enda man kan göra med den att ringa och smsa men eftersom jag använder min iphone till att surfa på så räcker det. Kan ju dock medge att det ibland gör mig galen att smsa med den då det tar betydligt längre tid att skriva än vad mitt tålamod räcker till.
Idag fick vi tillbaka vårt engelskatest från förra veckan och mitt resultat var 96/95 (alla rätt + en bonuspoäng). Egentligen så bör jag väl vara väldigt glad för det resultatet på ett engelskatest i USA men saken är den att det irriterar mig ganska mycket. Jag hade i princip inte pluggat något alls och ändå så fick jag det resultatet. Det samma är det i andra ämnen, mina betyg här är bättre än hemma trots att jag här gör minsta möjliga och hemma lägger all energi jag orkar på skolan. Känns ju lite orättvist att man här bara kan glida igenom High School medan man i Sverige kämpar hur mycket som helst för att ligga på samma nivå. 
Just nu känns det som jag ska spricka efter helt för mycket mat. Min värdmamma la upp maten på tallriken och "duktig" som jag var så åt jag allt även om hälften hade varit nog. Här i USA så är ju allt i stora propotioner och om man beställer tex en dricka ellr glass i small så kan man räkna med att den i svenska mått åtminstonde är medium-size. 
Min fina telefon
Josi ställde upp på en bild för att ge lite mer färg till detta inlägget.

Nightwalk

Publicerad 2013-11-12 02:05:56 i Allmänt,

Hej. Uppdatering två dagar i dag, ojoj vad händer? 
Idag har vi varit hemma hela dagen och sett på hur många filmer som helst. Den sista filmen vi såg heter octoberbaby och handlar om en tjej som upptäcker att hon är född för tidigt på grund av en misslyckad abort. Filmen var helt okej men efter filmen så började naturligtvis familjen att diskutera, eller rättare sagt, med fasa i rösten prata om hur hemskt abort är. MIn syster sa att om hon var president så skulle hon förbjudit det och att om man blir gravid så är det ens plikt att behålla barnet och inte mörda det. Ja, de anser att abort är mord oavsettt hur tidigt i graviditeten man gör det. Min värdmamma höll med henne och berömmde henne för att hon sa så rätt. Detta är inte bara min familj utan de flesta här. Jag vet att folk i skolan har samma åsikter vilket förmodligen mycket grundar sig i deras väldigt konservativa sett att se allt och också på grund av deras starka religösa åsikter. Eftersom jag själv inte alls har samma åsikt som dem så smet jag upp på mitt rum ganska så direkt för att slippa sitta och hålla med om något som jag egentligen tycker helt annorluda om. Det är en sak som är jobbigt här och skillnad från hemma. I Sverige så accepterar man oftast andras åsikter även om man själv tycker annorlunda men så är det tyvärr inte alltid här. De är väldigt inne i sina sätt att se saker och har svårt att acceptera eller se saken från ett annat perspektiv. Så, jag gjorde helt enkelt som vanligt när detta eller religion kommer på tal och försökte undvika diskussionen helt och hållet. Kanske lite fegt men jag vill sammtidigt inte dra upp onödiga bråk/diskussioner. 
 
Igår kväll var jag och Josi ute på en promenad i mörkret vid tio-tiden. Vi promenerade upp till utkikspunkten i parken där man har utsikt över hela Gregory. Till en början var det trevligt och vi stannade där ett bra tag och njöt av tystnaden osv. MEN, precis när vi skulle gå ner igen så hände något. Josi ropade till att hon såg en ficklampa i skogen bakom oss och bara några sekunder senare så såg jag ett rött ljus röra sig bakom träden. (jaja, jag vet att ni skrattar och tycker vi är löjliga nu) men, i allafall blev vi hur rädda som helst och rusade hela vägen ner till husen. (utkikspunkten ligger i parken). Förmodligen så har vi sett för många skräckfilmer men jag är 100% säker på att det var ett rött ljus och vi har nu sagt att vi aldrig ska gå dit i mörkret igen även om vi båda två vet att aldrig inte kommer betyda aldrig. Vi fick ju faktiskt lite extra motion av springrundan så någon nytta med det var det ju.
 
Jag poserar i parken i min numera amerikanska standardklädsel, sweatpants and pullover. 
Ver inte riktigt vad Josi försökte likna här. 
Josi!!:)
Jag försökte se hotfull och läskig ut. Vi kan ju alla konstatera att det gick sådär. 

To correct myself

Publicerad 2013-11-10 21:01:08 i Allmänt,

Okej, nu är det så här att jag klantade till det lite i förra inlägget och måste rätta till det för att inte sitta och älta detta hela dagen. Chorus uttalas naturligtvis som det stavas. Det jag menade är att man inte använder ordet "choir" för det svenska ordet kör utan ändas "chorus". När jag sa "choir" en gång så fattade de först inte ens vad jag menade så det var det jag försökte berätta.
Kände att jag var tvungen att rätta till detta innan någon annan gjorde det i kommentarerna. Och oj vilken bra uppdatering det blev, inte ens en timma i mellan inläggen!! 

November

Publicerad 2013-11-10 20:17:52 i Allmänt,

Hej sverige. Hur blev det redan november??? Det har varit väldigt dålig uppdatering här men nu ska det bli förändring. Jag vill ju faktiskt kunna ha denna bloggen att läsa och se till baka på året när jag återvänt till Sverige. Så, eftersom jag inte haft för mig så där jättemycket speciellt på sistånde så ska jag i allafall visa lite vardagsbilder som kanske kan ge en liten inblick i vad jag haft för mig. 
Flyttat! Och här kommer vad jag tyckte om det. TILL FAMILJEN I SVERIGE: Om ni planerar att flytta, gör det detta året när jag inte är hemma!
Att åka på flyttkärran var väl lite roligt och att vi fick vara hemma en dag från skolan för att hjälpa till var väl inte så dumt men ärligt talat, roligt var det ju inte. 
Åkt bil till Rapid City 4 timmar iväg och konstaterat varför South Dakota inte har så många invånare. Detta var synen konstant i 4 timmar. 
Försökt se skillnad i mikroskopet på 16 olika "tissues" (tror det är vävnader på svenska) som till en början såg exakt lika dana ut. Måste nu skryta och säga att jag var en av 3 personer i klassen som sedan fick alla rätt på provet. 
Åkt till Sioux Falls för att gå på "all state chorus" konsärten vilket är de bästa från alla skolor i South Dakota. Måste säga att det lät väldigt bra. En sak som jag till en början blev förvånad över när jag kom hit är att man här inte uttalar "chorus" så som jag trodde, nämligen "kvajor" utan faktiskt precis som det stavas. Det där hörde ju inte riktigt till saken men nått var jag ju tvungen att skriva. 
Vaknade upp på onsdagsmorgonen och såg detta. 
 
Kom hem på torsdagen och det vita var borta. Här bor förrästen våra hundar. (de sover dock inomhus) 
Tog med en överlycklig Charlie på promenad. De promenerar aldrig med hundarna så när jag gör det (inte så ofta längre) så blir det helt överlyckliga. Tyckte dock supersynd om Alfie som fick vara kvar i kenneln. Men allvarligt talat, han drar så mycket så jag får skavsår på händerna..
Gått in till 100% för att cheera på vårt fotbollslag. Vi åkte igår tyvärr ut ur turneringen men det var semifinal i hela South Dakota så vi kan vara nöjda. Många av fotbollskillarna grät dock efter matchen... Det hade varit sjukt stort att komma till state-final så det var ju lite sorgligt. 
 
Ska se till att det inte dröjer länge innan nästa inlägg, ha det så bra i svealand tills dess!! 

Om

Min profilbild

Hej, som ni kanske förstått så är jag utbytesstudent i USA och jag kommer vara här i ett år. Den här bloggen kommer funka lite som en dagbok för mig och även för att mina vänner, familj och andra som är nyfikna på livet som utbytesstudent ska kunna läsa vad jag upplever på andra sidan jorden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela