Today's track meet

Publicerad 2014-04-25 04:47:42 i Allmänt,

Hejsan. Jag gjorde inte alls bra ifrån mig idag på tävlingen. Mina tider på mina två 800m skillde bara med 1 sek och det var 10 sek långsammare än förra veckan. En del kan jag skylla på stark vind men det kändes inte bra heller. Har haft problem med att jag hostar varje gång jag tränar vilket störde mig väldigt mycket idag och konditionen höll mig tillbaka kraftigt. Min första 800 idag blev jag knappt trött i benen alls eftersom mina lungor höll mig tillbaka så mycket så jag inte kunde springa fort. På lördag är det dags igen så jag hoppas att jag åtminstonde kan minska dagens tid med 10 sek. Kom hem kl 8.30 pm eftersom tävlingarna tar väldigt lång tid. Nu måste jag plugga för ett engelskaförhör imorgon. 
Godnatt! 

Happy Easter

Publicerad 2014-04-24 04:43:36 i Allmänt,

Hejsan, lite sent men glad påsk! Vi spenderade söndagen med att gå till kyrkan mellan 7 och 8, äta frukost mellan 8 och 9 och kyrka igen mellan 9 och 11. Sedan åkte vi ut till mosters familj och gjorde påskäggsjakt. Vi var i lag om två och man skulle hitta ägg med ledtrådar i som sedan ledde till det "gyllene ägget". När man hittade det fick man godis. Sedan spenderade vi hela dagen där. Min värdmamma har 3 syskon som alla har flera barn så det är alltid jättemycket människor när vi träffas med familjen. Barnen är allt mellan 15 år och 2 så det är fullt liv hela tiden. Alla familjer bor utanför Gregory i stora hus så det funkar jättebra att träffas alla. 
 
Imorgon är det friidrottatävling igen (har både imorgon, lördag och tisdag! pust.) Jag ska springa två 800 m. Ena gången i en stafett och den andra öppen. Jag springer först stafetten och sedan har jag ca tre timmar innan jag ska springa igen. Tre timmar låter mycket men jag vet att om jag ger allt första gången så kommer benen kännas sega andra gången oavsett hur mycket tid jag har imellan. Jag hade hellre sprungit en öppen 400m istället för 800 men min coach bestämmer så det är bara att köra på vad han skriver upp mig på. 
Bakke's med våra påskkorgar + Jake & Diesel. 

Day 4- Santa Barbara

Publicerad 2014-04-20 00:00:09 i Allmänt,

Så, dag 4 började färden till Los Angeles. Resan (med buss) tog totalt ca 8 h med stopp. Det längsta av stoppen var i Santa Barbara som bara är ca 1-2 h från LA. Santa Barbara är känt för att bla University of Califronia. Där hade jag inte sagt nej till att gå på college kan jag säga. 
Jag, Merle, Lisa
Svarta yogapants var inte helt passande för vädret men det var bekvämt för bussresan.
Tog typ 10 försök till att få alla att hoppa sammtidigt men vi lyckades tillslut :)
 
Det var varmt i luften men för kallt i havet för att bada enligt min åsikt. 

Day 3 - San Fransisco

Publicerad 2014-04-18 20:53:25 i Allmänt,

Här kommer sista delen av bidler från vackra San Fransisco. 
Pierre 39
Sjölejon
Alcatraz
Där denna bilden är tagen görs väldigt mycket bilreklamer. Bla BMW. 
 
 
 

Day 3- Muir Woods

Publicerad 2014-04-16 02:26:21 i Allmänt,

Men jises vilken tid det tar med kalifornien bilderna! Insåg precis att jag fortfarande är på dag tre utav sju! Kan ju ha som mål att ha allt uppladdat innan jag lämnar USA kanske... 
 
I alla fall, innan ni får se bilder från Muir Woods måste jag bara säga.... Jag sprang 5 miles= 8 km idag utan att stanna!! Vi hade i princip ingen friidrottsträning idag eftersom det är en middle school tävling idag och våra coacher var tvugna att assistera där. Så, vad jag gjorde var att jag satte min väska i min värdbrors bil och sprang hem. Vi bor 5 miles utanför Gregory. Sprang fakiskt ganska snabbt, vilket ioförsig kan ha något att göra med att jag hade stark medvind men iallafall, kändes faktisk enkelt vilket kanske betyder att friidrotten har haft någon inverkan på min kondition. Det var ju bra att jag idag har positiv inställning till träningen för igår när vi sprintade uppför en uppförbacke för vad som kändes som en evighet var mina tankar mer "Hell no, I'm quitting. Track sucks."
 
Anywaaaaay. Back to Cali. Tredje dagen besökte vi Muir Woods som är ett "National Monument." 
Jag, Marit, Lisa, Merle (förstår att det inte är så intressant för er med namn men det är kul för mig om jag har glömt av och kollar tillbaka senare.)
Det var första gången jag var i en skog sedan jag kom till USA vilket var trevligt:)
Jag (ifall jag skulle glömma av det då.)
 
 
 

Day 2- City tour

Publicerad 2014-04-14 00:21:44 i Allmänt,

Eftermiddagen under andra dagen i San Fransisco ägnades åt truristande i staden. Här kommer en bildbomb från det. 
Här är världens mest krokiga gata! , Lombard Street
Jag. 
Här ser man exakt hur krokig den är!
Här är den tredje största stadsparken i USA efter central park och någon annan. 
Jag, Marit, Lisa, Caroline & Merle
Vi åkte upp på en utkikspunkt. 
Och fick en fin vy över San Fransisco
Lisa, Marit, jag
Slutligen, här är bilder tagna från Oakland som är på andra sidan vattnet från San Fransisco.
 

Sore and tired

Publicerad 2014-04-10 00:32:11 i Allmänt,

Hejsan. Lite snabbt inlägg här eftersom jag har massa saker att göra idag. Kom precis hem från träningen och efter några veckor av löpning varje dag börjar jag bli trött överallt. Känns som jag har konstant har träningsvärk eller så känns mina ben som tuggummi, känns som det är omöjligt att springa fort. Men iallafall, tävlingen igår då. I vår stafett var det bara två lag, oss och ett till. (6 lag totalt på tävlingen). Så, vi hade ju garanti att placera om vi bara slutförde, vilket vi gjorde. Det laget vi sprang emot är ett av de bästa i SD så de vann enkelt. De var nästan klara när jag startade så det var aldrig riktigt en tävling. Men, jag sprang nästan 100% av vad jag kunde ändå. Så, 800m är ju två varv och det första kändes jättebra, kändes som jag kunde springa bra utan att anstränga mig allt för mycket. Men, andra varvet var annorlunda! Haha, efter ca 600m var jag helt slut och de sista 200m gick väldigt segt. Jag tror ändå inte att jag gick ut för hårt eftersom det är meningen att de ska börja kännas tufft efter ett varv. Det är bara att träna på och göra bättre nästa gång. Nästa tävling kommer det vara mycket mer lag och jag kommer delta i åtminstone 2 event. Vet inte vilka än dock. Jag ska fortsätta med att ladda upp bilder från CA men det blir efter denna veckan. Ikväll börjar vi bygga temat för balen vilket i år är New York. Balen är på lördag så nu är allt fokus på det. 
Hörs senare! 

Noooooooooo

Publicerad 2014-04-08 00:01:00 i Allmänt,

Asså nej nej nej nej. Imorgon är första friidrottstövlingen eftersom förra veckan var inställd på grund av vädret. Jg var sjuk ändå så det var bra. MEN. Idag fick vi reda på vad vi ska springa imorgon och allvarligt talat. Det kan inte bli värre. Eftersom det är första tävlingen springer jag bara ett event men det är definitivt det värsta. 3200 m stafetten. Vilket innebär 800m * 4. Jag ville inte springa stafett eftersom man då inte bara förstör för sig själv om man är dålig utan för laget. Och vet ni vad!!? Gissa vilken sträcka jag springer!? SISTA! Seriöst, Fyyyy! Det innebär att alla kommer kolla när jag kommer i mål och jag kommer ju liksom avgöra hur vi placerar. Kommer bli helt fruktansvärt. Ush. Orkar inte skriva mer nu, är såå nervös. Kommer meddela imorgon hur det gick om det inte är allt för pinsamt. 
Bye.

Om

Min profilbild

Hej, som ni kanske förstått så är jag utbytesstudent i USA och jag kommer vara här i ett år. Den här bloggen kommer funka lite som en dagbok för mig och även för att mina vänner, familj och andra som är nyfikna på livet som utbytesstudent ska kunna läsa vad jag upplever på andra sidan jorden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela