Day 2 - Fort point

Publicerad 2014-03-31 20:33:45 i Allmänt,

Idag i våra speakers i skolan fick vi det bästa meddelandet man kan få i skolan. Early dismissal! Gregory school district stängde kl 12 idag på grund av vädret så nu är jag hemma. Ända anledningen till att tycka om snön. Nu är det så kallad "blizzard" då det snöar väldigt intensivt under en kort tidsperiod. Man kan tycka att det är löjligt att skolan stänger, men, då är det ju så att alla elever från 14 år och upp kör bil till skolan. Det är lag att skolan ska stänga om vägunderlaget är så dåligt så det kan orsaka fara. Min familj bor utanför Gregory och vägen var jättehal pluss väldigt vindigt så de hade faktiskt en anledning till att låta oss gå hem innan det blev värre. 
 
Men iallafall, här kommer bilder från första delen av dag 2 då vi åkte till Fort point under Golden Gate bron. Fortet byggdes innan Amerikanska inbördeskriget för att skydda San Fransisco från främmande krigsfartyg men är nu ett museum/utkiksplats. Jag tog tyvärr inga bidler inne i fortet då vi var upptagna med att springa runt där uppe och ta bilder och tappade bort tiden. 
Så, först. Så här såg vyn ut över bron den andra dagen. San Fransisco är känd för dimman som kommer in nästan varje dag och det fick vi definitivt uppleva, den försvann senare någon gång på eftermiddagen. 
Ser ut som jag hade smuts på kameralinsen på denna bilden?! Men i allafall, utöver vattnet. Till vänster kan man knappt se en pelare från bron. 
Så här är en bild nerifrån fortet uppåt. Vi står uppe på kanten men personen som tog bilden kunde kanske zoomat in lite mer...
Här ser man hur dimmigt det var. För övrigt så berättade vår guide att de konstant målar bron för att hålla den röda färgen stark. 
Jag, Marit, Caroline 
And again. 
Och slutligen, här är en bild på ca 90% av vår EF grupp som åkte på resan. 
 
 

Walking across the Golden Gate

Publicerad 2014-03-30 18:46:52 i Allmänt,

Här kommer första delen av bilder från resan. Dagen vi anlände promenerade vi över Golden Gate bron så här kommer ett urval av bilder från det. 
Tjejerna som jag hängde med under veckan. 
Annorlunda perspektiv men jag tycker det blev en cool bild.
On the bridge! Det var soligt men inte supervarmt när vi promenerade över bron. 
Vyn från bron över San Francisco; den andra bron man ser är Oakland Bridge. Det var jättemycket segelbåtar ute varje dag! 
Jag, Caroline (danmark), Lisa (sverige), Merle & Fransisca (tyskland)
Och här är två bilder på bron. 
Detta är nog den bästa bilden jag tog av bron! 

Track is killing me

Publicerad 2014-03-25 04:13:10 i Allmänt,

Hej. Inlägg om min resa förra veckan kommer komma upp så småningom när jag kollat igenom samt rensat bilder. Har tagit väldigt många bilder och resan var fantastisk! Definitivt bästa veckan på året, men som sagt, jag kommer dela upp resan på dagar och skriva mycker mer om det. 
Så, jag var ju alltså borta hela förra veckan och jag hade dessutom ont i halsen samt förkylning hela veckan. Medan jag turistade i Kalifornien och inte tränade något på hela veckan så hade mina träningskompisar i friidrotten stenhård konditionsträning varje dag eftersom det var första fulla veckan av träning. Så, idag var jag ju alltså tillbaks i skola och träning och FY, kan ju säga så att det påverkar att alla andra ligger 7 dagar av tuff konditionsträning före mig för det var fruktansvärt. Trodde jag skulle kräkas och min hals brännde. Var tvungen att sitta still ett tag med huvudet i händerna efter träningen eftersom jag var helt yr..
Imorgon (och resten av veckan) väntar samma sak och om precis en vecka är första tävlingen. EN VECKA!! ,kommer omöjligt komma i form till det. Jag ska springa 800m vilket definitivt är jobbigt konditionsmässigt så det är nog bara att förbreda mig på att jag inte kommer vara särskilt bra nästa vecka. Men, mitt mål med det är inte att vinna tävlingar utan att träna och komma i form samt att ha något att göra på eftermiddagarna. Men, så klart, det är definitivt roligare att tävla om man är bra så det är bara att kämpa på.
Har precis städat mitt superstökiga rum så nu väntar jag bara på tvätten så jag kan gå och lägga mig. 
God Natt! Ska försöka ladda upp bilder från resan så fort som möjigt! 

San Francisco

Publicerad 2014-03-17 06:00:54 i Allmänt,

Hej! Litet snabbt inlägg från Hotellet nu. San Francisco är fantastiskt och förmodligen den bästa staden jag besökt! Så vackert med allt vatten och det är dessutom träd och buskar överallt vilket gör det väldigt grönt! 
MEN jag håller på att bli jättesjuk. Min hals bränner som tusan och jag kan knappt andas. Köpte massa medicin och tabletter idag och hoppas verkligen att det kommer hjälpa. Det skulle ju vara värsta tajmingen någonsin att vara sjuk denna veckan. Men iallafall, har inte tid att göra något större inlägg nu och massa bilder kommer komma när jag kommit hem. Här är några bilder från min mobil. 

Golden Gate bridge ! 


Vi promenerade över bron. Ser tomt ut på denna bilden men i verkligheten var det jättemycket människor så jag vet inte riktigt hur det gick till..
Colorado/ California

Publicerad 2014-03-14 03:08:43 i Allmänt,

Hejsan från sämsta bloggaren! 
Igår började friidrotten. Jag började ett inlägg här igår men jag avslutade det aldrig. I alla fall, igår skrev jag något om att friidrotten inte var så jobbig som jag förväntade mig. Kan ju säga så att jag tog bort det ganska så snabbt idag när jag skulle fortsätta skriva. Fy tusan. Idag gjorde vi först en variant av Insanity som är en DVD- workout. Det hade varit nog för mig men inte då. Vi körde ut till track-banan och sprang intervaller i 25 min. Vi skulle springa på 80% av vårt max i två minuter och sedan jogga 30 sek. Det var superjobbigt och varmt (sprang i t-shirt och shorts!!). Jag åker till Kalifornien på en Discovery tour med EF på lördag vilket såklart ska bli roligt, MEN jag kommer ju komma ur form helt medan de andra har stenhård konditionsträning varje dag. Min första tävling är dessutom bara några dagar efter jag kommer hem från Kalifornien så det känns ju inte super. Måste verkligen försöka gå upp tidigt och springa åtminstonde någon gång under veckan. 
För två veckor sedan åkte jag som jag skrev till Colorado för att möta upp några svenskar och åka skidor några dagar. Colorado var väldigt vacker med alla berg och dessutom får de ett stort pluss för att de återvinnde allt på alla resturanger vi åt på. Här i Gregory slänger vi allt i samma skräp (ja även glas, plast etc.) viket ju är ganska på kasst.
Så här kommer ett urval av bilder från den resan.
Jag och min morbror
 
Hotellet
Tycker mycket om denna bilden! 
 
Så, förvänta er ingen uppdatering här på några dagar eftersom jag åker iväg på nästa resa!
Ha det bra i Sverige! 
 

Om

Min profilbild

Hej, som ni kanske förstått så är jag utbytesstudent i USA och jag kommer vara här i ett år. Den här bloggen kommer funka lite som en dagbok för mig och även för att mina vänner, familj och andra som är nyfikna på livet som utbytesstudent ska kunna läsa vad jag upplever på andra sidan jorden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela