Mt Rushmore etc..

Publicerad 2014-05-31 23:55:47 i Allmänt,

Hejsvejs! Här kommer en massa bidler från vad jag har haft för mig på sistonde! Är för lat för att dela upp på dagar så här kommer allt i ett. 
Jag har mer bidler men här är en för nu på studenterna med "High Honors" som man är om man har hållt väldigt bra betyg hela high school periden, (jag detta året). Jag är på nedre raden. 
Här är två till bilder från balen. 
Jag åkte till Arizona med min awesome familj :) Arizona view
Och besökte Grand Canyon!!! 
Josis familj (hon bor/bodde hos min värdmammas systers familj) åkte också även om de åkte lite annorlunda dagar än oss, vi träffades bara 1 dag men det var ett trevligt avslut.
sista dagen med denna tjejen..Josi <3
Hennes familj åkte hem innan oss och Josi återvände till Tyskland innan jag kom tillbaka till Gregory så detta var sista dagen vi sågs. (för detta året! ) 
Josi har en jättecool bild när jag sitter på stenen bakom henne som jag hoppas hon skickar till mig.  våra värdföräldrar var inte jätteglada när vi började klättra på kanten dock. Är ju liksom inget som hindrar en från att ramla ner. 
Det var memorial weekend så vi fick fina flaggor :)
Här är en bra bild på vattnet. Bilderna fångar dock inte alls hur mäktigt Grand Canyon faktiskt är när man står där. Jätteglad och tacksamm att min "moster" och hennes man tog oss utbytesstudenter dit trots att det var 4 timmar varje väg från huset i Arizona!
On our way to Mexico!! När vi kom tillbaka så stannade vi bara i huset 1 dag innan det var dags för nästa resa!!
The beach!! 
Volleyboll i poolen! 
Jag & fina värdföräldrar 
poolen nattid
Alla utom min värdmamma
Mexican style :) 
Vårt hotell
Alla barnen, längsta killen är kusin som åkte med oss. Resten är Bakke's. 
Så, när vi skulle gå av planet i Rapid City för att köra hem till Gregory så gick det inte riktigt som planerat. 
Min värdpappa- Wait, where's the car keys? 
Min värdmamma- Hmm...yeah, where are them keys......oh no. Arizona. 
ops.... vi fick ringa till någon som kom och hämtade bilden, körde till en verkstad, knäckte låset och gjorde en ny nyckel. hela det tog typ 3/4 h haha. 
På vägen hem från flygplatsen i Rapid City efter hela bilhärvan besökte vi Mt Rusmore (South Dakota). Mt Rushmore är förmodligen enda världskända saken från SD så det skulle ju vara lite konstigt om jag bott i SD hela året utan att besöka det kända presidentberget! 
Lunch i Keystone 
Keystone är ett litet mysigt bergssamhälle nära Mt. Rushmore
George Washington, Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt, Abraham Lincoln.
Hela resan varade 6 dagar och under desssa 6 dagar besökte vi Mt Rushmore, Grand Canyon, Maricopa (AZ, där min familj har ett hus) + Rocky Point, Mexico. Tack underbara värdfamilj för en grym resa och avslutning på året. 
 
På torsdag flyger jag tillbaka till Sverige så de sista dagarna spenderas här i Gegory med vänner och familj. Igår var jag för första gången i mitt liv på Drive in bio. Jag och två kompisar åkte dit, satt i bilen och kollade på en utebioskärm med ljudet på från radion. Kunde inte ta bilder eftersom det var kolsvart ute. De har inte någon bestämmd tid som bion börjar utan den startar när det blir mörkt! Rolig idé. Vi såg filmen "A million ways to die in the west" vilket är lite extra roligt eftersom SD tillhör vad man kallar västen. Filmen var pretty stupid men ändå rolig. Får se om det blir något mer inlägg här innan jag åker. Syns snart Sverige! 

Use Sunscreen

Publicerad 2014-05-21 05:05:06 i Allmänt,

Ahhj.  Har varit två dagar i Mitchell och kollat på min värdbröder spela state golf, vilket är sista tävlingar för säsongen där bara de bästa får tävla. Han promenerat ca 8 miles idag på golfbanan!! Jag tyckte det var ganska intressant i början men ganska tråkigt i slutet eftersom det tog en evighet (enligt mig som inte är van vid golf). Han startade 9.30 och vi var klara vid 3! 
Bilder kommer någon annan gång. ( vet att jag alltid säger det haha men det tar för lång tid att lägga in bilder från kameran. ) 
Men, en sak som kanske varit bra att tänka på innan jag promenerade hela dagen i shorts och linne i 30 celsius och sol på öppen golfbana är Solkräm!! 
Har is på mina axlar nu för det svider så mycket..:( 
Här ser ni min inte så fina axel. 

Last day at GHS

Publicerad 2014-05-19 05:31:38 i Allmänt,

Imorgon är min sista dag i skolan :((((( saaad.
 I lördags hade vi graduation, så roligt men sammtidigt lite deprimerande för mig eftersom jag verkligen önskar att det varit min riktiga graduation! Alla studenter i seniorklassen åker till college nästa år och två år till av high school för mig känns inte jätteroligt..speciellt inte när jag är lika gammal som de elever som tog graduation här nu!....
Jag kommer lägga upp bilder (och förhoppningsvis en film) från dagen med våra coola cap & gown men jag är för trött för att sitta och ladda upp bilder nu.
Jag kom nyss hem från bion, "Heaven is for real". Filmen, som är baserad på en sann historia, utspelar sig i Nebraska (grannstat till SD) där sonen i en mycket religös familj blir sjuk och när han är nära att dö "besöker" han himlen innan han återvänder till jorden.  Jag var lite skeptisk till den först och ni som känner mig blir nog förvånade, men jag tyckte om filmen. Även om jag inte är religös själv så var det en väldigt fin och berörande historia som jag skulle rekommendera att se. Här är den naturligtsvi väldigt populär eftersom alla här är väldigt kristna. 
Känns sorgligt att sista dagen i skolan är imorgon men jag har ett tag kvar i Gregory att säga hejdå till alla så det är ok. Måste göra ett sista ryck till att plugga till mitt slutprov i trigonometri nu! 
God Natt! 

Prom

Publicerad 2014-05-12 23:19:14 i Allmänt,

Hejsan, tror inte jag lagt upp några bilder från balen. Har mer än dessa men de här var tagna med min telefon så de var enklast att ladda upp, försöker lägga upp några mer någon annan gång men här får ni iaf se hur min klänning såg ut. 
Jag & Josi
Med mina värdföräldrar
Moi. Tycker om min klännig, den är jättebekväm eftersom materialte är tunnt och fint :)
Josi
Jag och min baldejt, Gage. Ska lägga upp mer bilder på vårt baltema, NY om jag hittar men ni kan se byggnaderna bi byggde i bakrummet.

Graduation

Publicerad 2014-05-09 00:43:04 i Allmänt,

Titta vad vi fick idag! 

Cap & gown! Graduation är lördag nästa vecka!! Sedan måste jag dock gå tillbaka måndag och tisdag veckan efter för att skriva finals.. 

Birthdays...

Publicerad 2014-05-06 06:17:47 i Allmänt,

Hejsan. Verkstad pågår här. Det är min värdmammas födelsedag imorgon och jag kan ju berätta för er storstadsmänniskor att det inte är helt enkelt att hitta bra presenter i Gregory. Så, detta är vad jag kunde komma på. 


Kan ju tyckas mer lämpligt för en 5 åring men jag tycker faktiskt det blev ganska fint ändå. 
(För övrigt är det Josi's födelsedag imorgon också men hon får få något senare. Har inte tid att göra fler armband. ) 
Nu är klockan 11.15 här och jag måste sova. Track meet imorgon! Klockan ringer 6 :( 
God natt! 

Om

Min profilbild

Hej, som ni kanske förstått så är jag utbytesstudent i USA och jag kommer vara här i ett år. Den här bloggen kommer funka lite som en dagbok för mig och även för att mina vänner, familj och andra som är nyfikna på livet som utbytesstudent ska kunna läsa vad jag upplever på andra sidan jorden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela