NEW BLOG

Publicerad 2014-06-17 23:37:56 i Allmänt,

Whaaat? Ser på statistiken att det fortfarande är en del som kollar in här varje dag, jättekul men tänkte göra mig lite klar nu med att säga att jag kommer inte uppdatera något mer här. Bloggar nu på clarajohanssons.blogspot.com så gå dit istället!!! :D 

New blog

Publicerad 2014-06-12 16:16:44 i Allmänt,

Hejsan, kanske blir sista inlägget på den här bloggen nu. Jag har nu skapat en ny blogg med adress:
clarajohanssons.blogspot.com så ni får gärna följa mig där! Enda skillnaden är att jag nu kommer skriva på engelska så mina vänner i USA och andra utlänningar kan läsa. Har inte jobbat så mycket med layout och så än men ska försöka fixa det så gott jag kan så snart som möjligt! 
Ha det bra! 

Sweden

Publicerad 2014-06-09 18:10:05 i Allmänt,

Hejsan, efter några dagar är jag nu inne i det vanliga sverigelivet igen och det känns verkligen som om inget har ändrats och som om det fortfarande skulle kunna vara förra sommaren innan jag åkte. Jag har mött upp med vänner samt familj, bara tagit det lungt och imorgon ska jag gå med min gamla klass på en klassgrej vilket ska bli skoj. Sommaren kommer spenderas här hemma och jag har inga stora resor eller så inplanerade.
Men, i höst, tro det eller ej, bär det av igen. Min pappa har fått ett jobb i Suzhou, Kina och vi kommer flytta hela familjen innan skolstart i Augusti. (detta har jag vetat några månader så det var inte så att min familj sa det nu haha) Jag kommer läsa ib- program 2 år på en internationell skola där. På grund av detta tänkte jag fortsätta blogga men förmodligen starta en ny blogg. (denna heter ju claramerica..) Och eftersom jag ser att en del fortfarande kollar in här varje dag så kommer jag skriva länken till den så fort den är skapad vilket kommer ske någon av de närmaste dagarna. Det är mycket som pågår nu så jag vet knappt vad jag ska tycka om allt. Först var det sorgligt att lömna Gregory med familj & vänner men sammtidigt väldigt roligt att träffa alla här igen. Nu är det bara två månader innan det är dags att säga hejdå igen för nästa äventyr. Erfarenheterna blir många men det är sammtidigt jobbigt att behöva starta om igen med nytt land, ny skola och nya klasskamrater. 
Här är i alla fall några sista bidler från graduation, USA
 
 
 
 

FSD Airport

Publicerad 2014-06-05 18:56:52 i Allmänt,

Hola friends! 
Sitter nu och väntar på att få boarda planet i Sioux Falls! Resan kommer gå via Chicago, vidare till London, och därifrån hem till Göteborg. Planet lämnar SD tid kl 12.50 och jag ska vara hemma typ 12.30 svensk tid. Så, hela resan tar ca 18 h. Var värsta oväder här imorse med spöregn och åska men det har gått över mestadels nu så planet ska vara i tid. (Jag har bara ca 1.5 h i chicago så annars blir det problem!) 
Här är några sista bilder från USA vi tog utanför huset imorse.


Cattle drive

Publicerad 2014-06-02 18:52:15 i Allmänt,

Hej, igår åkte vi till min morbror som är jordbrukare/bonde och hjälpte honom att valla kossor från ett fält till ett annat. Detta gör de med hästar samt fyrhjulingar och eftersom de hade en ryttare för lite så fick jag rida! Så fort vi kom dit så slängde de upp mig på en häst och sedan bar det av direkt. De visste att jag kunde rida men jag är inte säker på om de insåg att valla kossor inte riktigt är vad vi gör med hästar i Göteborg så jag var aningen orolig till en början. Men,det var faktiskt jättekul även om jag kanske inte var så väldigt mycket hjälp, oerfaren som jag är. I alla fall, vi tog av i full gallopp direkt över ett jättestort fält eftersom kossorna var på andra sidan. Jag tyckte det var superroligt eftersom vanligtvis när jag rider i Sverige så ska hästen ha "god form" vilket innebär inte särsklit snabbt. Här är det bara att få jobbet gjort och hästarna i princip rusade över fältet! Vi korsade vattendrag där vattnet var så djupt att de nådde mig till midjan och hästarna hoppade över diken osv. På deras västernsadlar så har de en knoppe där fram till att hålla i sig och jag har tidigare tänkt att det är onödigt eftersom jag aldrig håller i mig i något när jag rider, men, nu förstår jag användningen av den kan jag säga haha. När vi nådde kossorna gällde det att rida i typ en båge omkring dem för att hindra dem från att lämna "flocken". Sedan vallade vi dem ca 2 miles (3.2 km) till en ny "hage". Ibland försökte kossorna svänga av och springa iväg och då var det bara att rida efter och valla dem tillbaka. 
Jag har inga bidler från när vi galloperade eller korsade vatten eftersom det då bara var oss ryttare men här kommer några bilder som Katie, min morbrors fru, skickade till mig från när vi "vallade" kossorna längs vägen. 
Jessy (morbror) och deras supersöta barn David & Gracie.
På väg tillbaka
 
Rolig dag!
Idag ska jag förmodligen åka ner till Missouri River med några kompisar och ikväll ska jag gå och kolla på min värdbrors baseball match. 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Hej, som ni kanske förstått så är jag utbytesstudent i USA och jag kommer vara här i ett år. Den här bloggen kommer funka lite som en dagbok för mig och även för att mina vänner, familj och andra som är nyfikna på livet som utbytesstudent ska kunna läsa vad jag upplever på andra sidan jorden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela