School and new family

Publicerad 2013-08-23 02:58:33 i Allmänt,

Hejsan Sverige. Nu har jag börjat skolan här i USA och ja, det är ganska mycket som i Amerikanska high school filmer. Klockan ringer när lektionen börjar och slutar och det spelar ingen roll om läraren är mitt i en mening, när klockan ringer så stormar alla ut ur klassrummet. Eftersom vi bara har 5 min mellan klasserna och man vill inte komma försent så är det ganska viktigt att sluta i tid. Idag så var vi klara 10 min innan lektionen var slut och eftersom det var sista lektionen för dagen trodde jag att vi skulle få gå men nej, så var inte fallet. Vi var tvugna att vänta tills klockan ringde.
De flesta av mina klasser verkar bra men jag ska byta speech. Jag vet att det säkert hade varit väldigt användbart men jag fick reda på att vi kommer vara tvugna att hålla tal inför hela middle-school (typ 200 elever) och nej. Det är för mycket för mig. Dessutom så var vi tvugna att vara med på en tävling i speech i en annan stad och att tävla i att hålla tal känns inte riktigt som min grej. Jag ska gå och kolla imorgon vad jag kan byta den till. American History är jag riktigt orolig för eftersom läraren pratade såå fort och boken var såå komplicerad. Fattade inte riktigt allt på den lektionen kan jag säga. Men det blir nog bättre när jag kommit in i det. Annars så var det väldigt bra att Volleybollen startade innan skolan för det innebar att jag kände folk och slapp sitta ensam i matsalen! Alla är verkligen supertrevliga så det är inga problem. Det är väldigt mycket hirarki i skolan. Att vara senior har sina fördelar. Bland annat att man får gå före alla i matkön och att man får välja glass först efter volleybollträningen. 
Jag har dock slutat i cross country. Det fanns ju en anledning till att vi utbytisar var de enda som tränade 2 sporter. Det är helt enkelt för mycket så det fick bli volleyboll.Jag är helt slut i hela kroppen efter att ha tränat ca 4 timmar om dagen sedan jag kom hit och jag trodde att när det var helg nu skulle det bli vila. Men, nu verkar det som att vi ska träna lördag också.
Här är i alla fall några bilder på familjen.
Josi (den tyska tjejen jag bor med) och värdbror Etan. 
Josi och David (värdpappan) 
Josi och jag
Etan and Charlie!! (familjen har 2 hundar!)
Etan, Charlie and Alfie
Charlie, Alfie and familjens 3 bilar. Nästan alla har tre bilar här. En var till föräldrarna och en till barnen. 

Host family issues

Publicerad 2013-08-21 03:17:43 i Allmänt,

Så, läget är så att det inte funkade med min värdfamilj. Våra personligheter gick inte ihop alls och vi passade verkligen inte tillsamans. Så, som tur var jobbade EF fort (jag ville verkligen därifrån direkt) och gick efter några samtal med på ett byte. Just nu bor jag hos min IECs (EF-personal i samma stad) familj. Här ska jag dock bara bo några veckor tills de hittar en ny värdfamilj åt mig. De har tre egna barn plus en tysk utbytesstudent och två stora hundar så det är verkligen liv i huset hela tiden här vilket jag gillar. 
 
Annars så har jag, tro det eller ej, bestämt mig för att köra både cross country och volleyball vilket innebär cross country träning kl 6 varje morgon innan skolan och volleyboll varje dag efter skolan. Idag sprang vi intervaller på cross countryn vilket innebar att vi sprang en slinga på ca 800 m 4 gånger och vi skulle springa fortare för varje gång. Det låter kanske inte så jobbigt men det var det kan jag säga. Jag var helt yr i huvudet efter fjärde rundan och det kändes som att jag skulle kräkas. Det beror nog på att jag inte är van att träna hårt innan frukost (och kanske lite på att jag inte riktigt är i superform) men jag vänjer mig nog. En sak som jag är riktigt orolig för är att det första meatet (tävlingen) är om två veckor. TVÅ VECKOR!! Det går ju inte. Jag är verkligen inte i form för det men det är det obligatoriskt så jag har inte så mycket att välja på tyvärr. (well, well.. någon måste ju vara sämst)
För övrigt så var volleybollträningen 4 timmar idag och det var fysträning större delen. Så, ni kan ju förstå att jag är ganska så helt slut nu. 
Jag har tyvärr inga bilder från de senaste dagarna så detta blir ett lite tråkigt inlägg. 
Imorgon börjar skolan och jag ska försöka skriva något imorgon kväll om hur det var.
 
Hoppas allt är bra med alla i Sverige!:) 

Rodeo

Publicerad 2013-08-19 03:02:35 i Allmänt,

Idag har jag för första gången i mitt liv varit och kollat på Rodeo.
Vissa delar av Rodeon var väldigt roliga att kolla på som när de skulle hålla fast sig så länge som möjligt på en häst som bockade och även de samma med en tjur! Jag tyckte dock det såg ganska farligt ut för när de åkte av så sprang tjuren efter dem och försökte sparka dem och de hade inte ens hjälm. Känns inte som en sport som hade varit tillåten i Sverige direkt. 
Dock så var det vissa delar jag tyckte var lite djurplågeri som när de red i full gallopp efter en springande kalv och kastade lasso runt dens hals och ben samtidigt så att den ramlade i farten. Det var också en del där de skulle fånga en kalv vid hornen och sedan hoppa av hästen, springa fram till kalven, trycka ner den på rygg och knyta ihop alla dess ben. Det tyckte jag var ganska hemskt att se men så gör man här. 
Imorgon ska jag testa cross country vilket är långdistanslöpning. Träningen är klockan 6 på morgonen och jag är supernervös eftersom jag inte har någon aning om hur bra de är. 
Ni börjar säkert tröttna på att läsa om alla pizzor jag äter men jag måste skriva att vi idag åt på pizza hut,uhhh.. Jag kommer aldrig mer äta pizza när jag kommer tillbaks till Sverige. 
Här är några bilder från idag.
På morgonen spelade vi basket
Så här ser det ut när jag spelar basket
 
På invigningen sjöng vi nationelsången och alla höll handen mot hjärtat. 
Detta är "bareback riding" vilket går ut på att hålla sig fast barbacka på en bockande häst så länge som möjligt. Den ena handen måste man hela tiden ha i luften. 
 
Det här är det jag skrev om när man skulle fånga en kalv. En av cowboysen kastar lasso runt hornen och den andra runt benen. 
Det var också speed racing
Det här är Bull riding, alltså samma sak som med hästen fast på en tjur. 

Sioux Falls

Publicerad 2013-08-18 05:17:00 i Allmänt,

Idag har vi varit inne i Sioux Falls som är den största staden i South Dakota. Staden ligger nästan tre timmar härifrån så det var mycket bilåkning. Amerikanare vill verkligen inte behöva gå mer än nödvändigt för när vi var framme vid shoppingmallen så fanns det massa platser längst bort på parkeringen (ca 50 m från entrén) men, istället för att ta någon av dem så ställde vi oss och väntade på att en plats närmare skulle bli ledig. Superlöjligt tycker jag och vi hade dessutom varit inne i mallen tidigare om vi parkerat direkt.
Jag köpte i alla fall två nya träningsshorts då det kommer behövas några stycken om jag ska träna varje dag. Det blev också några jeans och tröjor med hem. Eftersom det är en bra bit dit så var det lika bra att köpa på sig en del när vi var där för det finns inget att shoppa i Gregory där jag bor. 
Vi var också nere vid Missouri River på någon sorts tillställning som hette River Boat Days som var lite marknadslikt med olika tavlor, sovenirer osv och en massa olika matställen. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig idag så det blir inga bilder i detta inlägget.
Middag åt vi sedan på Pizza Ranch vilket är buffé med en massa olika saker (inte bara pizza!) utan även grönsaker, potatis mm så det var gott som variation!
Imorgon ska jag åka med Saras (värdmamman) brors familj på Rodeo och då tänker jag komma ihåg att ta med kameran och ta massa med bilder!
Hoppas det är bra med alla hemma i Sverige:) 

Sunny

Publicerad 2013-08-17 05:07:01 i Allmänt,

Idag har det varit superfint väder, sol och förmodligen mellan 25-30 grader så jag gjorde något väldigt ovanligt för att vara i detta landet (iaf här där jag bor). JAG VAR UTE OCH PROMENERADE. Tro det eller ej men det finns faktiskt en väldigt fin park här så dit kommer jag gå ofta. 
Sedan så åt vi middag på en resturang med släkten (vi åt pizza) vilket var kul då jag fick träffa mycket människor som vi förmodligen kommer spendera mycket tid tillsammans med under året. Jag har dock förmodligen ätit mer pizza under dessa tre dagarna än vad jag gjort under det senaste året. 
Direkt efter maten bar det av till volleybollen som idag bestod utav fysträning. Vi gjorde väldigt mycket benstyrka och sedan gick vi ut och sprang en sväng så jag kommer ha ordentligt ont i benen imorgon. 
I helgen ska vi förhoppningsvis åka till Missouri River som ligger ca 30 min härifrån och på söndag kanske vi ska åka och kolla på Rodeo..
Här är några bilder från idag. 
Bild från området. 
I parken
Det finns en pool i parken också
Någon släktings katt
Det här var kanske inte värdens charmigaste bild men jag lägger upp den för att visa hur annorlunda klädstilen är här från i Sverige. Det här är tydligen den typen av byxor man har på sig när man ska klä upp sig för olika games i skolan. De är allså finkäder.
De är inte direkt de första byxorna jag skulle köpt frivilligt och om jag skulle köpt dem hade jag nog trott att de skulle användas som typ målarbyxor. 

Volleyboll

Publicerad 2013-08-16 15:58:46 i Allmänt,

Jag har börjat spela volleyboll i skolan och jag har hitills varit på två träningar. Det är supersvårt och jag är verkligen superdålig men vi tränar varje dag så förhoppningsvis blir jag bättre! Jag trodde volleyboll mest var att passa bollen lite random och få den över nätet men vi har en massa olika stegkombinationer och olika skott som heter olika nummer osv.. jag är ganska borta kan jag säga men tjejerna är i alla fall väldigt shyssta och förklarar så det är roligt endå. Annars så längtar jag tills skolan börjar nästa vecka för det finns inte så mycket att göra här på dagarna annars.
Igår var jag i skolan och valde klasser och detta är vad jag valde:
- English (obligatoriskt)
- American history (också obligatoriskt)
- Algebra III (dettta var den svåraste matten de hade så jag vet inte riktigt hur det kommer gå..)
- Fitness for life (typ idrott)
- Anatomy and Physiology (tydligen disikerar man mycket i denna klassen:/ )
- Speech II (Är väldigt nervös för detta då jag egentligen inte gillar att hålla tal osv men många har sagt att den är rolig så jag tänker testa iaf.)
- Study hall (en klass där man typ gör sina läxor. Väldigt skumt eftersom man får betyg i den klassen) 
Sedan har jag också en klass där man är lärare för de mindre barnen på elementary school som jag inte kommer ihåg vad den hette. 
 
Här är några bilder från igår. 
Emma och Emma. Emma är en annan utbytesstudent från Sverige! 
 
Jag och Emma fick min värdsyster att smaka på djungelvrål..

The house

Publicerad 2013-08-15 05:03:32 i Allmänt,

Så, här är några bilder på huset och mitt rum! 
Trädgården
Emma
Huset
Mer från trädgården
Hemmagym! 
Mitt just nu superstökiga rum
 

Finally in the US

Publicerad 2013-08-14 21:37:58 i Allmänt,

Nu är jag äntligen framme i Gregory där jag ska bo efter en lååång flygresa. Jag kom hem till värdfamiljen kl 2 på natten så då var det bara att gå och lägga sig direkt. Efter att vi ätit frukost i morse (pizza) så körde Emma (värdsystern) runt mig i staden och hälsade på släktingar, Emma är för övrigt 13 (snart 14) och det var hon som körde haha.. Naturligtvis så åkte vi bil även om avstånden var max några hundra meter.
Jag är supertrött så nu ska vi vara hemma och vila ett tag innan vi ska på ett möte i skolan i kväll.
Bilder på huset osv kommer upp snart!

Om

Min profilbild

Hej, som ni kanske förstått så är jag utbytesstudent i USA och jag kommer vara här i ett år. Den här bloggen kommer funka lite som en dagbok för mig och även för att mina vänner, familj och andra som är nyfikna på livet som utbytesstudent ska kunna läsa vad jag upplever på andra sidan jorden!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela